Začenjajo se dela, popolna zapora več kot dva tedna

Foto: Anže Petkovšek Zapora ceste na 24. Ljubljanskem maratonu
Foto: Anže Petkovšek Zapora ceste na 24. Ljubljanskem maratonu
Do predvidoma 24. marca bo za ves promet zaprta Vilharjeva cesta na odseku med Dunajsko in Železno cesto.
Oglej si celoten članek

Razlog za zaporo je prestavitev kanalizacijskega zbiralnika v sklopu priprav na temeljito preobrazbo območja osrednje ljubljanske železniške postaje. Vilharjeva cesta bo tako od srede do predvidoma 24. marca za ves promet zaprta na odseku med Dunajsko in Železno cesto. Od začetka tega tedna je bila zapora zgolj v smeri od Dunajske proti Železni cesti.

Foto: MOL zapora Vilharjeve v Ljubljani

Zaradi zapore bodo mestni avtobusi na linijah 3G, 6B, 11B, 12 in 12D vozili po spremenjenih trasah po okoliških prometnicah, so sporočili z Mestne občine Ljubljana

Na okoliških cestah, predvsem na Dunajski in Masarykovi cesti ter Trgu OF, je pričakovati tudi dodatno povečan promet. Tega dodatno ovira še celovita prenova Linhartove ceste, ki trenutno poteka na odseku med Dunajsko cesto in Topniško ulico.

Foto: MOL zapora Vilharjeve v Ljubljani

Prestavitev kanalizacijskega zbiralnika je del infrastrukturnih posegov v sklopu celovite preobrazbe območja ljubljanske železniške postaje, kjer že poteka gradnja poslovne stavbe Vilharia, v kratkem naj bi ob Vilharjevi cesti začeli z gradbenimi deli v okviru komercialnega projekta Emonika, na tem območju bo tudi nova ljubljanska avtobusna postaja.

Ob tem je že stekel tudi projekt nadgradnje železniške postaje, še več gradbenih projektov pa je napovedanih za prihodnja leta. Vzporedno z njimi bo potekala tudi prenova komunalne infrastrukture in cest na območju.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 18:05 5. Marec 2024.

    10 let je Linhartova na območju kjer je sedaj zaprta , uničena !! 10 let nazaj so jo morali na …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.