Slovenija
3377 ogledov

Začenjajo se dela, popolna zapora več kot dva tedna

Zapora ceste na 24. Ljubljanskem maratonu Anže Petkovšek Zapora ceste na 24. Ljubljanskem maratonu
Do predvidoma 24. marca bo za ves promet zaprta Vilharjeva cesta na odseku med Dunajsko in Železno cesto.

Razlog za zaporo je prestavitev kanalizacijskega zbiralnika v sklopu priprav na temeljito preobrazbo območja osrednje ljubljanske železniške postaje. Vilharjeva cesta bo tako od srede do predvidoma 24. marca za ves promet zaprta na odseku med Dunajsko in Železno cesto. Od začetka tega tedna je bila zapora zgolj v smeri od Dunajske proti Železni cesti.

zapora Vilharjeve v Ljubljani | Avtor: MOL MOL

Zaradi zapore bodo mestni avtobusi na linijah 3G, 6B, 11B, 12 in 12D vozili po spremenjenih trasah po okoliških prometnicah, so sporočili z Mestne občine Ljubljana

Na okoliških cestah, predvsem na Dunajski in Masarykovi cesti ter Trgu OF, je pričakovati tudi dodatno povečan promet. Tega dodatno ovira še celovita prenova Linhartove ceste, ki trenutno poteka na odseku med Dunajsko cesto in Topniško ulico.

zapora Vilharjeve v Ljubljani | Avtor: MOL MOL

Prestavitev kanalizacijskega zbiralnika je del infrastrukturnih posegov v sklopu celovite preobrazbe območja ljubljanske železniške postaje, kjer že poteka gradnja poslovne stavbe Vilharia, v kratkem naj bi ob Vilharjevi cesti začeli z gradbenimi deli v okviru komercialnega projekta Emonika, na tem območju bo tudi nova ljubljanska avtobusna postaja.

Ob tem je že stekel tudi projekt nadgradnje železniške postaje, še več gradbenih projektov pa je napovedanih za prihodnja leta. Vzporedno z njimi bo potekala tudi prenova komunalne infrastrukture in cest na območju.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Idioti 18:05 05.marec 2024.

    10 let je Linhartova na območju kjer je sedaj zaprta , uničena !! 10 let nazaj so jo morali na novo postaviti ampak ne , sedaj , ko je zaprta Vilharjeva , dejmmo še bolj jebat Ljubljančane in jim zaprt ...prikaži več dve ulice v isto smer !! KRETENI !