Začenjajo veljati novosti v vrtcih

Foto: Žurnal24 main vrtec Foto: Gregor Katič Vrtec na Štajerskem Foto: <Dolenjska>21.05.09...Trebnje...vrtec...otroci...Foto: Ziva Zaksek <Dolenjska>21.05.09...Trebnje...vrtec...otroci...Foto: Ziva Zaksek Foto: Profimedia Vrtec Foto: Profimedia Vrtec
Kup novosti, ki jih je dobro vedeti.
Oglej si celoten članek

V veljavo je stopila novela zakona o vrtcih, ki med drugim uvaja brezplačne krajše programe za predšolske otroke, ki zaradi različnih razlogov niso vključeni v vrtec, preimenovanje sedanjih pomočnikov vzgojitelja in znižano plačilo vrtca.

Po noveli zakona o vrtcih se bo pomočnik vzgojitelja preimenoval v vzgojitelja predšolskih otrok - pomočnika vzgojitelja. Priznane mu bodo dodatne naloge in s tem tudi višje plače. Preimenovanje se bo začelo uporabljati 1. septembra 2018.

Vrtec v Celju Ukleščenega otroka so morali z igral reševati gasilci

Po prometni cesti domov Petletnik odkorakal iz vrtca, nihče ni opazil, da ga ni

Novela uvaja tudi novost na področju obračunavanja znižanega plačila vrtca. Staršem otrok, ki v letu pred obveznim vstopom v osnovno šolo niso vključeni v vrtec, zagotavlja državno financiranje krajših programov v obsegu 240 ur letno. Resorno ministrstvo bo v ta namen v letu 2018 zagotovilo 600.000 evrov, v proračunu za leto 2019 pa dva milijona evrov.

Foto: Gregor Katič -stajerska-10.09.09.....vrtec...otroci...vzgojiteljica....foto: gregor katic Poleg tega omogoča organiziranje oddelkov javnega vrtca pri visokošolskih zavodih, ki izvajajo študijski program predšolske vzgoje, pa tudi organiziranje enote ali oddelka javnega vrtca v prostorih gospodarske družbe.

Magazin V vrtcu: Kako se izogniti otrokovemu joku?

Za starše Tako se uvaja otroke v vrtec in v šolo

Z novelo se poenostavlja postopek za znižano plačilo vrtca, občinam pa daje več avtonomije pri določitvi roka za vključevanje otrok v vrtec s centralnega čakalnega seznama.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 11:40 22. Oktober 2017.

    Nudimo posojilo od 1.000.000 € Nudimo posojilo zaposlenim, nezaposlenim, upokojencem in študentom. Ugodne obrestne mere in odplačevanje po meri ter …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.