Začetek procesa brez konca

Foto: Žurnal24 Eden od opuščenih in propadajočih objektov ob reki Savi v neposredni bližini mes
Občina se bo lotila revitalizacije propadajočih urbanih območij. Mestna uprava je namreč na razpisu za oživitev tako imenovanih črnih con dobila dvesto tisoč evrov evropskih sredstev.
Oglej si celoten članek

Z njimi bodo izobrazili strokovnjaka na tem področju. V naslednjih mesecih naj bi izbrali tudi pilotni projekt, najverjetneje pa se bodo najprej lotili območja železniške postaje v Kranju.

Črne cone

˝Črne cone so degradirana pozidana območja, ki lahko postanejo žarišča raznih družbenih problemov,˝ so potrebo po oživitvi pojasnili pri občinski upravi in spomnili tako na propadajoče objekte opuščenih tovarn ob Savi kot tudi na vse starejše stanovanjske soseske. ˝S tem projektom se začenja proces, ki mu ne bo konca, saj se bodo degradirana območja ves čas pojavljala,˝ je povedal direktor mestne uprave Aleš Sladojevič.

Poskusni zajček

Mestni upravi se zdi železniška postaja v Kranju idealno testno območje za preizkus, kako se črne cone oživljajo. Nobena skrivnost ni, da želijo na njenem mestu postaviti moderen potniški terminal, zamisli, da bi jo izbrali za pilotni projekt, pa gre na roko tudi dejstvo, da je na tem območju zelo malo lastnikov. Mestna uprava namreč vidi največjo oviro pri oživljanju degradiranih urbanih območij prav v razdrobljenosti lastništva. Znanje bodo v veliki meri črpali iz Stuttgarta in z univerz iz drugih krajev, partner v Sloveniji pa bo Urbanistični inštitut Republike Slovenije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.