Začne se spoznavanje ministrov

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Mandatar Miro Cerar bo v državni zbor vložil listo kandidatov za ministre. Že danes se bodo kandidati začeli predstavljati poslanskim skupinam.
Oglej si celoten članek

Listo kandidatov bo tako vložil na zadnji dan v okviru zakonskega roka. Imena 16 kandidatov je predstavil včeraj ob podpisu koalicijske pogodbe med SMC, DeSUS in SD.

V Cerarjevi vladni ekipi bodo tudi trije dosedanji ministri, medtem ko je zlasti med kandidati iz kvote SMC kar nekaj novincev v državni politiki. Na ministrska mesta Cerar predlaga sedem žensk. Največja vladna stranka bo vodila devet resorjev, DeSUS štiri, SD pa tri.

Kandidate je Cerar ocenil za  za kompetentne in neoporečne. Predvidoma že danes se bodo predstavili poslanski skupini SMC, v sredo naj bi se srečali z vsemi poslanci koalicije. V prihodnjih dneh pa bodo zaslišani še pred delovnimi telesi državnega zbora.

Vlada se nam obeta prihodnji teden

Če bodo potrjevanja ministrov potekala brez večjih zapletov, bi lahko 12. slovensko vlado dobili prej kot v desetih dneh. Cerar je sicer že ocenil, da bi bila nova vlada lahko imenovana 18. ali 19. septembra, torej proti koncu prihodnjega tedna.


Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 14:02 9. September 2014.

    Sedaj pa 100 dni mira novi Vladi, da prične z razvojem gospodarstva, spremembo zakonodaje, da ne more biti kriminalec v …

  • 13:13 9. September 2014.

    Prisklednik "Ehjavc" , ministrstvo za mešanje megle...., next?

  • 13:04 9. September 2014.

    ZAČENJA se spoznavanje ministrov.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.