Slovenija
12 ogledov

Začne se spoznavanje ministrov

koalicijska pogodba Anže Petkovšek
Mandatar Miro Cerar bo v državni zbor vložil listo kandidatov za ministre. Že danes se bodo kandidati začeli predstavljati poslanskim skupinam.

Listo kandidatov bo tako vložil na zadnji dan v okviru zakonskega roka. Imena 16 kandidatov je predstavil včeraj ob podpisu koalicijske pogodbe med SMC, DeSUS in SD.

V Cerarjevi vladni ekipi bodo tudi trije dosedanji ministri, medtem ko je zlasti med kandidati iz kvote SMC kar nekaj novincev v državni politiki. Na ministrska mesta Cerar predlaga sedem žensk. Največja vladna stranka bo vodila devet resorjev, DeSUS štiri, SD pa tri.

Kandidate je Cerar ocenil za  za kompetentne in neoporečne. Predvidoma že danes se bodo predstavili poslanski skupini SMC, v sredo naj bi se srečali z vsemi poslanci koalicije. V prihodnjih dneh pa bodo zaslišani še pred delovnimi telesi državnega zbora.

Vlada se nam obeta prihodnji teden

Če bodo potrjevanja ministrov potekala brez večjih zapletov, bi lahko 12. slovensko vlado dobili prej kot v desetih dneh. Cerar je sicer že ocenil, da bi bila nova vlada lahko imenovana 18. ali 19. septembra, torej proti koncu prihodnjega tedna.


Komentarjev 3
 • provni 14:02 09.september 2014.

  Sedaj pa 100 dni mira novi Vladi, da prične z razvojem gospodarstva, spremembo zakonodaje, da ne more biti kriminalec v parlamentu in da se zaseže nezakonito pridobljeno premoženje. Država mora ostati socialna.

 • Bedanc 13:13 09.september 2014.

  Prisklednik "Ehjavc" , ministrstvo za mešanje megle...., next?

 • Avatar skeptik
  skeptik 13:04 09.september 2014.

  ZAČENJA se spoznavanje ministrov.