Zadeta Slovenca streljala na otroke

Foto: PU Kranj
Foto: PU Kranj
Avstrijska policija je v petek v Borovljah na avstrijskem Koroškem prijela tri Slovence in enega Avstrijca, ki so se pod vplivom drog in alkohola streljali na otroke, ki so se igrali v bližini hiše.
Oglej si celoten članek

Otroci, stari približno 10 let, so incident preživeli brez poškodb, je zagotovila policija. Malo slabše - z nekaj praskami - jo je odneslo eno v bližini parkirano vozilo, ki so ga zadeli streli okajenih Slovencev. Strelca sta sicer policistom zagotovila, da sta otroke in avtomobil streljala "le za šalo".

Našli marihuano in orožje

Štirje prijatelji - poleg strelcev še 20-letni Slovenec in 19-letnik z Dunaja - so se sicer v stanovanju z alkoholom in marihuano "zabavali" od četrtka. Z marihuano jih je založil 20-letnik, ki je policistom razkril, da je prepovedano drogo že večkrat nekaznovano prepeljal iz Slovenije v Avstrijo.

Hišna preiskava pa je pokazala, da so imeli možje v lasti tudi več kosov orožja, poleg plinskih pištol tudi bodala in nože ter šest neregistriranih pušk z zalogo nabojev, za katere je Dunajčan zatrdil, da so v njegovi lasti.

Poleg orožja so policisti v hiši odkrili tudi nasad marihuane, za katerega je po lastnih besedah skrbel Dunajčan s prijatelji.

Čakajo jih kazni

Neodgovorna zabava bo štiri prijatelje drago stala, saj se bodo sedaj morali zagovarjati pred sodiščem. Strelca sta obtožena ogrožanja telesne varnosti, njuna kolega pa kršitve določil zakona o posedovanju orožja in drog. Najostrejša kazen sicer grozi 20-letnemu Slovencu, ki je zabavo začinil z marihuano iz Slovenije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 17:50 4. November 2012.

    kooooooooook nabijate šiptariiiii pou sploh ni res u ćlankuuuuuuuu

  • 19:29 19. Avgust 2012.

    bila sta smito23 in pa izRodek!!

  • 07:10 19. Avgust 2012.

    Hm kakšno orožje imajo Slovenci, da se nikomur nič ne zgodi. Ti slovenci so mujo, zoki, haso, vojmir, radivoj, kot …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.