Slovenija > Črna kronika
41 ogledov

Zadeta Slovenca streljala na otroke

Plinska pištola PU Kranj
Avstrijska policija je v petek v Borovljah na avstrijskem Koroškem prijela tri Slovence in enega Avstrijca, ki so se pod vplivom drog in alkohola streljali na otroke, ki so se igrali v bližini hiše.

Otroci, stari približno 10 let, so incident preživeli brez poškodb, je zagotovila policija. Malo slabše - z nekaj praskami - jo je odneslo eno v bližini parkirano vozilo, ki so ga zadeli streli okajenih Slovencev. Strelca sta sicer policistom zagotovila, da sta otroke in avtomobil streljala "le za šalo".

Našli marihuano in orožje

Štirje prijatelji - poleg strelcev še 20-letni Slovenec in 19-letnik z Dunaja - so se sicer v stanovanju z alkoholom in marihuano "zabavali" od četrtka. Z marihuano jih je založil 20-letnik, ki je policistom razkril, da je prepovedano drogo že večkrat nekaznovano prepeljal iz Slovenije v Avstrijo.

Hišna preiskava pa je pokazala, da so imeli možje v lasti tudi več kosov orožja, poleg plinskih pištol tudi bodala in nože ter šest neregistriranih pušk z zalogo nabojev, za katere je Dunajčan zatrdil, da so v njegovi lasti.

Poleg orožja so policisti v hiši odkrili tudi nasad marihuane, za katerega je po lastnih besedah skrbel Dunajčan s prijatelji.

Čakajo jih kazni

Neodgovorna zabava bo štiri prijatelje drago stala, saj se bodo sedaj morali zagovarjati pred sodiščem. Strelca sta obtožena ogrožanja telesne varnosti, njuna kolega pa kršitve določil zakona o posedovanju orožja in drog. Najostrejša kazen sicer grozi 20-letnemu Slovencu, ki je zabavo začinil z marihuano iz Slovenije.

Komentarjev 6
  • Maruša Majcen 17:50 04.november 2012.

    kooooooooook nabijate šiptariiiii pou sploh ni res u ćlankuuuuuuuu

  • janban 19:29 19.avgust 2012.

    bila sta smito23 in pa izRodek!!

  • slovenecavt 07:10 19.avgust 2012.

    Hm kakšno orožje imajo Slovenci, da se nikomur nič ne zgodi. Ti slovenci so mujo, zoki, haso, vojmir, radivoj, kot na tekmi v Mariboru, to je za beeeoooogradske nooovine