Zadnje ankete kažejo na tesen izid

Foto: Barbara Bradač
Foto: Barbara Bradač
Pahor bi le z majhno prednostjo premagal Šarca.
Oglej si celoten članek

Javnomnenjska raziskava, ki jo je za Večer in Dnevnik opravila Ninamedia, nakazuje neprepričljivo zmago dosedanjega predsednika Boruta Pahorja

Po njej bi Pahor prejel le 53,2 odstotka glasov in prednost pred protikandidatom Marjanom Šarcem le deloma ohranil. "Očitno se je Šarec glede na prejšnja merjenja - takrat sicer ni šlo za volilne napovedi - precej orkepil in bi prejel 46,8 odstotka glasov," piše časnik Večer. Ankete še vedno kažejo v Pahorjevo korist, a kot ugotavljajo pri Ninamediji bo rezultat odvisen predvsem od volilne udeležbe.

Po napovedih Ninamedie je pričakovana volilna udeležba med 39 in 45 odstotki. V prvem krogu je bila uradna volilna udeležba 44,23 odstotka, ankete pa so sicer kazale na več kot 50-odstotno udeležbo.

Tudi volilna anketa, ki jo je za časopis Delo izvedla agencija Episcenter, napoveduje, da bo v nedeljo Pahor osvojil večino glasov. Kot so objavili na Twitterju, naj bi dobil 56 odstotkov glasov, izzivalec Šarec pa 43. 

Javnomnenjske raziskave so leta 2012 sicer popolnoma zgrešile pri napovedovanju rezultatov prvega kroga in pravilno napovedale zmago Pahorja v drugem krogu.

Javno mnenje Zgrešene napovedi ali preobrat v zadnjem trenutku. Se lahko vse to ponovi?

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 21:15 10. November 2017.

    boljš kurc, kot pa zwei deden brez jajc !

  • 09:23 10. November 2017.

    Čim večje število ljudi mora priti na volitve v nedeljo, potem Barbika nima možnosti, da nam bi delal sramoto še …

  • 08:48 10. November 2017.

    Podpornika povojnih izvensodnih pobojev in jankovičevega ministranta že ne bom podprl.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.