Zadnjega marca zadnjič

Foto: Jerca Božič Kranjec
Foto: Jerca Božič Kranjec
Tudi delavci Novolesa, ki so delali na vezanih ploščah, ostali brez dela.
Oglej si celoten članek

“31. marca bomo zaključili proizvodnjo. Podjetje sicer ne bo šlo v stečaj, ampak v mirovanje. Poplačali bomo vse obveznosti do dobaviteljev in zaposlenih,” nam je povedal Franci Vovko, direktor Novolesa plus, podjetja, ki je lanskega septembra na pogorišču Novolesa zaposlilo 130 nekdanjih delavcev. Te so zaposlili prek agencij, pogodbe pa so jim podaljševali za en mesec.

Težava zastarelost

Novoles plus, ki je v večinski lasti podjetja Hit Preless iz Medvod, je izdelovalo vezane plošče in elemente iz slojastega lesa. Vovko je dejal, so do zdaj poslovali uspešno, a dodal, da bi bilo treba v zastarelo tehnološko opremo vlagati, kar pa se jim kot najemnikom ne izplača: “Samo sanacija parilnih jam, v katerih toplotno obdelujemo hlodovino, bi zahtevala pol milijona evrov.”

Želeli so ga kupiti

Novoles plus ima, kot je poudaril Vovko, od vsega začetka vizijo postati lastnik premoženja nekdanjega Novolesa, za kar so že večkrat poslali ponudbo, a kot je povedal, interesa za to ni bilo. Dražba, napovedana za 25. maja, je za to, da bi še naprej ohranjali proizvodnjo v teh razmerah, prišla prepozno. “Lastniki Novolesa plus bi želeli tu postaviti moderno proizvodnjo in verjetno se bodo te dražbe udeležili,” je še povedal Vovko.

Hit Preless ima sicer že s prejšnjo dražbo enega od ključnih strojev Novolesa slabo izkušnjo, saj je šel ta v roke bosanskemu podjetju Drvo-Commerce, za katerega je na dražbi licitiral Dušan Jovanovič, v nekdanjem Novolesu direktor programa vezanih plošč.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.