Zadnji podatki: Gromozanski skok, ki ne obeta nič dobrega

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Od začetka izdajanja TAN kod takšnega števila izdanih kod na soboto še nismo zabeležili.
Oglej si celoten članek

Število izdanih TAN kod in posledično tudi število potrjenih primerov pri nas vztrajno narašča. V soboto je bilo izdanih 3.346 TAN kod, kar je največ izdanih kod na dan sobote od začetka njihovega izdajanja. Potrjenih je bilo štirikrat več okužb kot prejšnjo soboto.

Ogromen je tudi porast v primerjavi s prejšnjo soboto. Prejšnjo soboto je bilo izdanih 757 kod, včeraj pa kar 3.346. Govorimo o porastu za več kot 340 odstotkov. Podatki so slabši tudi od ponedeljkovih podatkov, ko je bilo izdanih "le" 2.942 kod.

V zadnjih petih dneh je bilo vsak dan izdan več kot 3.300 kod, največ v petek, in sicer 3.894. Posledično je visoko tudi število dnevno potrjenih primerov okužbe z virusom SARS-CoV-2. V petek je bilo potrjenih 4.469 primerov. 

Covid-19 Takšno je stanje z okužbami po slovenskih občinah

Glede na napovedi vrh števila okužb šele prihaja. Matjaž Leskovar v svoji napovedi ocenjuje, da bi lahko kmalu presegli 10 tisoč novih okužb na dan. 

Povečuje se število karanten, zato bodo od jutri dalje trajanje karantene skrajšali na sedem dni. Vlada je poleg tega sprejela tudi spremembe glede veljavnosti testov in uporabe javnega prevoza, ki bodo prav tako stopile v veljavo jutri. 

dezurni@styria-media.si
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 10

  • 12:07 9. Januar 2022.

    gromozanski skok okuženih od testa, ki ne loči virusov, za bolezen, ki ni bila dokazana in ki zahteva cepljenje z …

  • 09:45 9. Januar 2022.

    ČE imaš TAN kodo pomeni da si okuženi in okuženi moraš biti v karateni ... in zej pri zravi kmečki …

  • 09:40 9. Januar 2022.

    Nobeden pa še ne more garantirat, da bomo po prekuženosti z Omikronom, imuni vsaj nekaj časa, ker je to nov …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.