Zadnji večji tekstilec v stečaj

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
MTT Tekstil v stečaj. Brez dela ostalo 90 ljudi. Poslovni sodelavci ogorčeni.
Oglej si celoten članek

"Zaposleni so bili že dlje seznanjeni s situacijo in težavami v podjetju, verjetno pa ni delavca, ki ga ne bi prizadela novica, da zanj dela več ne bo," ob stečaju zadnjega večjega tekstilnega podjetja v Mariboru pravi Breda Črnčec iz svobodnih sindikatov.

V začetku leta 2009 jih je bilo v MTT Tekstil zaposlenih še 172, istega leta je šlo podjetje v začasno likvidacijo. Konec leta 2009 je prvič prejelo državno pomoč v višini 800 tisočakov, nato leta 2011 še dodatnega 3,1 milijona evrov. Naslednje leto je sledila še ena likvidacija, a je podjetje ponovno obstalo. Oktobra lani so delavci stavkali, novembra so napovedali še eno stavko.

"Delavci niso delali od 20. decembra. Novembra so prejeli drugi del regresa, včeraj so jim nakazali še novembrsko plačo, delodajalec pa jim dolguje del decembrske plače," pravi sindikalistka. Dodaja, da se je lastnik Rajko Šrimpf podjetje trudil rešiti, a ga nihče ni hotel poslušati – ne na ministrstvih ne na vladi.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:35 10. Januar 2014.

    V Bangladešu delajo delavci za skromno plačilo,pri nas delavci ne dobijo plačila za opravljeno delo.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.