Zagnal se je v policista in ga udaril

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Policisti PU Novo mesto so imeli minuli konec tedna opraviti z več nasilneži, ki so se fizično spravili nad može v modrem.
Oglej si celoten članek

V petek zvečer so policisti v Novem mestu na javni prireditvi pristopili do večje skupine, ker so opazili, da 28-letni Novomeščan izziva k pretepu. Ob posredovanju se je 28-letnik zagnal v policista in ga udarjal. Policisti so uporabili prisilna sredstva, ga vklenili in odpeljali v pridržanje. Postopek z njim so prevzeli kriminalisti, ki ga bodo kazensko ovadili zaradi preprečitve uradnega dejanja.

Nekaj pred tem so se na isti prireditvi sprli in stepli še 30-letnik, 20-letnik, 19-letnik in 14-letnik. V pretepu naj bi domnevno uporabili tudi solzilec. Zaradi lažje telesne poškodbe je morala zdravniško pomoč poiskati 34-letnica. Glavni akterji bodo dobili plačilne naloge zaradi kršitve javnega reda in miru, 30-letnika iz okolice Trebnjega pa bodo kazensko ovadili zaradi suma povzročitve lahke telesne poškodbe.

V nedeljo, nekaj po 18. uri, so črnomaljski policisti zaradi kršitve javnega reda in miru posredovali v okolici Črnomlja. V postopku so ugotovili, da sta se sprla 18-letnik in 20-letnik. Ob prihodu policistov se 20-letnik ni pomiril in je še kar razgrajal, zato so ga policisti vklenili in odpeljali v pridržanje na policijsko postajo. Med postopkom je do policistov pritekel 33-letnik in zamahnil proti policistu. Policist je udarec blokiral, v nadaljevanju pa so vklenili tudi 33-letnika in ga zaradi suma storitve kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja odpeljali v pridržanje. Na policijski postaji je grozil še policistom, ki so vodili postopek. Primer so prevzeli kriminalisti.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 17:59 24. December 2018.

    Ali gre za domorodce ?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.