Slovenija > Črna kronika
1055 ogledov

Zagnal se je v policista in ga udaril

aretacija aretiran lisice Shutterstock
Policisti PU Novo mesto so imeli minuli konec tedna opraviti z več nasilneži, ki so se fizično spravili nad može v modrem.

V petek zvečer so policisti v Novem mestu na javni prireditvi pristopili do večje skupine, ker so opazili, da 28-letni Novomeščan izziva k pretepu. Ob posredovanju se je 28-letnik zagnal v policista in ga udarjal. Policisti so uporabili prisilna sredstva, ga vklenili in odpeljali v pridržanje. Postopek z njim so prevzeli kriminalisti, ki ga bodo kazensko ovadili zaradi preprečitve uradnega dejanja.

Nekaj pred tem so se na isti prireditvi sprli in stepli še 30-letnik, 20-letnik, 19-letnik in 14-letnik. V pretepu naj bi domnevno uporabili tudi solzilec. Zaradi lažje telesne poškodbe je morala zdravniško pomoč poiskati 34-letnica. Glavni akterji bodo dobili plačilne naloge zaradi kršitve javnega reda in miru, 30-letnika iz okolice Trebnjega pa bodo kazensko ovadili zaradi suma povzročitve lahke telesne poškodbe.

V nedeljo, nekaj po 18. uri, so črnomaljski policisti zaradi kršitve javnega reda in miru posredovali v okolici Črnomlja. V postopku so ugotovili, da sta se sprla 18-letnik in 20-letnik. Ob prihodu policistov se 20-letnik ni pomiril in je še kar razgrajal, zato so ga policisti vklenili in odpeljali v pridržanje na policijsko postajo. Med postopkom je do policistov pritekel 33-letnik in zamahnil proti policistu. Policist je udarec blokiral, v nadaljevanju pa so vklenili tudi 33-letnika in ga zaradi suma storitve kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja odpeljali v pridržanje. Na policijski postaji je grozil še policistom, ki so vodili postopek. Primer so prevzeli kriminalisti.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Avatar Leon
    Leon 17:59 24.december 2018.

    Ali gre za domorodce ?