Zagorel že deveti radar

Foto: Fotosmedia
Foto: Fotosmedia
Odpisali 99 
odstotkov kazni. Iskra računa na povrnjeno investicijo v osmih letih. Uničeni radarji ne delujejo. Ponoči zagorel že deveti radar.
Oglej si celoten članek

“Menimo, da je pogodba o javno-zasebnem partnerstvu med občino in podjetjem Iskra Sistemi nična,” so mariborski Socialni demokrati (SD) sporočili pred ponedeljkovo izredno sejo na temo novih stacionarnih radarjev v Mariboru. Ker so prepričani, da gre za več kršitev, so zadevo prijavili Komisiji za preprečevanje korupcije in podali zahtevo za revizijo postopka na računsko sodišče.

“Vse zakonito”

“Vse je popolnoma zakonito. Vso dokumentacijo smo posredovali že vsem pristojnim službam na ministrstvih,” navedbe SD zanika Milica Simonič Steiner, direktorica mestne uprave Mestne občine Maribor (MOM).

Oktobra le zaznamki

Na MOM so včeraj omenjeni projekt radarjev izčrpno predstavili. Mestno redarstvo je pojasnilo, da za oktober ne bo izdalo plačilnih nalogov za tiste, ki so hitrost presegli do 30 kilometrov na uro, tako da bodo za ta mesec spregledali več kot 99 odstotkov kršitev. Sedanji trendi kažejo, da bi se lahko 30-milijonska investicija povrnila v prej kot desetih letih, je povedal Peter Goltnik, član uprave Iskra Sistemi. “Računamo, da bi lahko dobili povrnjeno investicijo v osmih letih,” je pojasnil. To pomeni, da bi se pogodba z omenjenim zasebnim partnerjem in občino predčasno prekinila.

MOM: Radarji umirjajo

Na občini so pojasnili, da namen radarjev ni inkasantstvo, ampak le umirjanje prometa. “Pokazalo se je, da je kršiteljev vedno manj,” so pojasnili na MOM.

Sistem stacionarnih radarjev je podjetje Iskra Sistemi stal 3,4 milijona evrov. Posodobitev semaforskega sistema so že začeli, in sicer so semaforje v celoti zamenjali na treh križiščih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 21

  • 12:53 12. November 2012.

    vidm da je pri tebi radar že dosegel željeno, a zdej voziš po predpisih? Pa ne rečt da ne samo …

  • 12:51 12. November 2012.

    Mate pa velik profesionalnih kolesarjev.

  • 07:59 12. November 2012.

    Ali nimaš izpita in avta ali si pač človek ki plava v istih vodah kot politika, drugače bi razmišljal malo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.