Velik požar v Ljubljani, gasi ga 130 gasilcev

Foto: Profimedia Slika je simbolična.
Foto: Profimedia Slika je simbolična.
Številni gasilci gasijo okoli 400 kvadratnih metrov požarišča z mehanizacijo, prekopavajo kupe sekancev in ohlajajo okolico.
Oglej si celoten članek

Danes nekaj minut čez 1. uro ponoči so na cesti v Prod v Ljubljani v podjetju na deponiji v gozdarskem podjetju Tisa zagoreli sekanci.

Požar trenutno gasijo gasilci iz 13 prostovoljnih gasilskih društev iz GZ Ljubljana in poklicna enota Gasilske brigade Ljubljana. Na lokacijo je bilo napotenih 38 gasilskih vozil in 130 gasilcev, ki so požar že omejili, so nam potrdili z Gasilske brigade Ljubljana.

Gasilci s pomočjo mehanizacije prekopavajo kupe sekancev, gasijo požar in ohlajajo okolico, so sporočili z Uprave RS za zaščito in reševanje.

xxx

NIJZ: V požaru ni nevarnih snovi, a dim bo vztrajal

Do ogrožanja ali onesnaženja okolja po prvih podatkih ni prišlo. V dogodku ni bil nihče poškodovan, nastalo pa je za več tisoč evrov  škode, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Vzrok za požar še ni znan. Ogled kraja dogodka se bo pričel, ko bodo vzpostavljeni pogoji. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah dogodka. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Zaradi velike mase goriva se pričakuje, da bo gašenje trajalo še kar nekaj časa, zato bo danes v zraku prisoten dim. Agencija RS za okolje (ARSO) bo na terenu izvedla potrebne meritve. Požar spremlja tudi Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ), ki bo v primeru potrebe obveščal javnost. 

Gasilci svarijo pred dimom, ki se širi v okolico. ''Ker se dimne mase širijo v okolico, preventivno svetujemo okoliškim prebivalcem, da zapirajo okna, izklopijo prezračevalne naprave in se po nepotrebnem ne zadržujejo na območju dima,'' so zapisali v Gasilski brigadi Ljubljana.

Več o napotkih glede ravnanja v požaru lahko preberete tukaj.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 14:07 24. November 2022.

    namest da bi jih prodal, so jih pa zažgal. sedaj bo pa cena še dražja.

  • 09:41 24. November 2022.

    V najlepšem mestu na svetu gori deponija…

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.