Zagorelo pri znanih vinarjih

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
V Stari vasi na Bizeljskem, na posestvu Istenič, je zagorelo gospodarsko-turistično poslopje.
Oglej si celoten članek

Na posestvu Istenič v Stari vasi na Bizeljskem je danes nekaj pred poldnevom zagorelo gospodarsko-turistično poslopje. Objekt je kljub posredovanju okoliških gasilskih društev in krških poklicnih gasilcev povsem uničen. Na Policijski upravi (PU) Novo mesto so povedali, da je nastala večja premoženjske škoda in da se ni nihče poškodoval.

Na novomeški PU so dodali, da vzroka požara še niso ugotovili, in da bodo ogled opravili, ko bo to stanje na pogorišču omogočalo, predvidoma v torek.

Po podatkih krških gasilcev je pri gašenju požara sodelovalo šest okoliških gasilskih društev. Šlo je za obsežen požar, pogorelo pa je celotno ostrešje z mansardnim delom. Gasilci so pogasili požar na objektu, velikem 25 x 12 metrov. Odstranili in ohladili so tri plinske jeklenke, ohladili cisterno s kurilnim oljem, pregledali objekt s termo kamero ter zavarovali pogorišče z gasilsko stražo.  

O vzrokih požara še ni poročil, okoliških poslopij pa požar ni poškodoval. Gasilci, ki predvidevajo, da je požar uničil tudi opremo v pritličnem delu omenjenega poslopja, za zdaj menijo le, da naj bi začelo goreti pri traktorju v spodnjem delu poslopja.

Bizeljska družina Istenič je sicer znana po kakovostnih peninah lastne izdelave.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.