Zahod države zajele močne padavine

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Uresničile so se napovedi vremenoslovcev. Zahod države so zajele močnejše nevihte s sunki vetra.
Oglej si celoten članek

Zahod države so že zajele močnejše padavine s sunki vetra. "V Ljubljani že močno dežuje. Na cesti je veliko vode, močno piha veter," nam je sporočila bralka. Kot kaže slika padavin močno dežuje tudi na Primorskem.

Močnješe nevihte s sunki vetra so možne tudi v prvi polovici noči na torek bodo predvsem v zahodni Sloveniji možne močnejše nevihte z lokalnimi nalivi in sunki vetra.

Veter podiral drevesa, dež zalival kleti

Nekaj po eni uri popoldan so gasilci na Ptujski cesti v Mariboruodstranili in razžagali drevo, ki ga je nenaden sunek vetra podrl na streho avtopralnice v sklopu bencinskega servisa OMV.

V Portorožu pa je nekaj čez osmo uro zvečer podrlo drevo čez cesto na Poti pomorščakov, v Idriji pa je odkrilo streho. Zvečer je v Kopru meteorna voda zalila stanovanje, v naselju Grahovo pa je veter podrl drevo in razkril streho skednja.

V Dragonji in Sečovljah so ostali brez električne energije. Prav tako tudi v Šmartnem ob Paki. Nekaj nevšečnosti je neurje povzročilo tudi v Ljubljani. Na Tržaški cesti je padlo drevo in pod seboj pokopalo tri vozila.

Proti koncu tedna spet več sonca

V sredo in četrtek bo v vzhodni Sloveniji sončno in toplo, drugod pa bo spremenljivo do pretežno oblačno, predvsem v zahodni Sloveniji bo občasno rahlo deževalo. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter, ob morju jugo. "Na vzhodu lahko v četrtek in petek pričakujemo 26, morda 27 stopinj Celzija. Večje vročine, okoli 30 stopinj Celzija, pa v Sloveniji ne bo več,“ so nam povedali na agenciji za okolje.

Če pa si vročine še vedno želite, pojdite na Hrvaško ali v Srbijo, kjer naj bi ta teden namerili več kot 30 stopinj Celzija. Kdaj je najbolje kreniti na pot, lahko preverite TUKAJ.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 21:57 24. September 2012.

    kje? na obali je mir ..

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.