Slovenija
16 ogledov

Zahod države zajele močne padavine

Dež Shutterstock
Uresničile so se napovedi vremenoslovcev. Zahod države so zajele močnejše nevihte s sunki vetra.

Zahod države so že zajele močnejše padavine s sunki vetra. "V Ljubljani že močno dežuje. Na cesti je veliko vode, močno piha veter," nam je sporočila bralka. Kot kaže slika padavin močno dežuje tudi na Primorskem.

Močnješe nevihte s sunki vetra so možne tudi v prvi polovici noči na torek bodo predvsem v zahodni Sloveniji možne močnejše nevihte z lokalnimi nalivi in sunki vetra.

Veter podiral drevesa, dež zalival kleti

Nekaj po eni uri popoldan so gasilci na Ptujski cesti v Mariboruodstranili in razžagali drevo, ki ga je nenaden sunek vetra podrl na streho avtopralnice v sklopu bencinskega servisa OMV.

V Portorožu pa je nekaj čez osmo uro zvečer podrlo drevo čez cesto na Poti pomorščakov, v Idriji pa je odkrilo streho. Zvečer je v Kopru meteorna voda zalila stanovanje, v naselju Grahovo pa je veter podrl drevo in razkril streho skednja.

V Dragonji in Sečovljah so ostali brez električne energije. Prav tako tudi v Šmartnem ob Paki. Nekaj nevšečnosti je neurje povzročilo tudi v Ljubljani. Na Tržaški cesti je padlo drevo in pod seboj pokopalo tri vozila.

Proti koncu tedna spet več sonca

V sredo in četrtek bo v vzhodni Sloveniji sončno in toplo, drugod pa bo spremenljivo do pretežno oblačno, predvsem v zahodni Sloveniji bo občasno rahlo deževalo. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter, ob morju jugo. "Na vzhodu lahko v četrtek in petek pričakujemo 26, morda 27 stopinj Celzija. Večje vročine, okoli 30 stopinj Celzija, pa v Sloveniji ne bo več,“ so nam povedali na agenciji za okolje.

Če pa si vročine še vedno želite, pojdite na Hrvaško ali v Srbijo, kjer naj bi ta teden namerili več kot 30 stopinj Celzija. Kdaj je najbolje kreniti na pot, lahko preverite TUKAJ.

Komentarjev 1
  • speris 21:57 24.september 2012.

    kje? na obali je mir ..