Zahtevali varstvo zakonitosti za Prijatelja

Foto: Žurnal24 Prvič so ga pridržali 9. marca v okviru obsežne policijske akcije. Neuradno naj
Zagovornik poslanca SNS Srečka Prijatelja Silvan Jakin je potrdil, da so vložili zahtevo za varstvo zakonitosti zaradi zavrnjene pritožbe o priporu poslanca.
Oglej si celoten članek

Zahteva je bila na koprsko okrožno sodišče vložena v sredo, na vrhovnem sodišču pa je še niso prejeli. Celoten postopek sicer traja okoli dva tedna. Po prejemu zahteve prvostopenjsko sodišče najprej preveri formalne pogoje, nato pa jo posreduje vrhovnemu sodišču.

To zaprosi za mnenje tožilstvo, nato pa odgovor tožilstva posreduje še priporniku oziroma njegovemu zagovorniku. "Šele po prejemu vseh odgovorov je zadeva primerna za vsebinsko presojo," so še navedli na vrhovnem sodišču.

Izvenobravnavni senat sodišča v Kopru je 19. marca zavrnil pritožbo na sklep o priporu poslanca Prijatelja. Poslančevi zagovorniki pa so napovedali, da bodo na vrhovno sodišče vložili zahtevo za varstvo zakonitosti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.