Slovenija
1 ogledov

Zahtevali varstvo zakonitosti za Prijatelja

Prvič so ga pridržali 9. marca v okviru obsežne policijske akcije. Neuradno naj Žurnal24 main
Zagovornik poslanca SNS Srečka Prijatelja Silvan Jakin je potrdil, da so vložili zahtevo za varstvo zakonitosti zaradi zavrnjene pritožbe o priporu poslanca.

Zahteva je bila na koprsko okrožno sodišče vložena v sredo, na vrhovnem sodišču pa je še niso prejeli. Celoten postopek sicer traja okoli dva tedna. Po prejemu zahteve prvostopenjsko sodišče najprej preveri formalne pogoje, nato pa jo posreduje vrhovnemu sodišču.

To zaprosi za mnenje tožilstvo, nato pa odgovor tožilstva posreduje še priporniku oziroma njegovemu zagovorniku. "Šele po prejemu vseh odgovorov je zadeva primerna za vsebinsko presojo," so še navedli na vrhovnem sodišču.

Izvenobravnavni senat sodišča v Kopru je 19. marca zavrnil pritožbo na sklep o priporu poslanca Prijatelja. Poslančevi zagovorniki pa so napovedali, da bodo na vrhovno sodišče vložili zahtevo za varstvo zakonitosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.