Zakaj? Ker lahko!

Foto: Iztok Golob
Foto: Iztok Golob
Mestni svetniki. Na vprašanja o nenavadnih nakupih odgovarjajo, da jim to dovoljuje pravilnik.
Oglej si celoten članek

Apple ipad 4 za 586 evrov, ovitek za 65, tipkovnico zanj za 89 in iphone 4S za 719 evrov, zraven pa izobraževanje v zvezi s tem za 400 evrov (vsi zneski brez DDV) – tako se glasi odgovor na vprašanje, katere naprave so svetniki Desusa v Kranju kupili za 2.200 evrov, o čemer smo že poročali.

“Zakaj sprašujete?”

Ko smo svetnike Zaresa vprašali, kako to, da njihova dva člana za delo v mestnem svetu potrebujeta dva ipada in prenosnik za 1.200 evrov, ter kakšno je njihovo mnenje o zneskih, do katerih so upravičeni, jih je najprej zanimalo, za kakšen namen potrebujemo te podatke in kaj nameravamo z njimi. Pojasnili so nam le, da je bila oprema kupljena v skladu s pravilnikom o sredstvih za delo svetniških skupin.

Andrejka Majhen, vodja kranjskega Desusa, nam je pojasnila, da se je na hitro odločila za nakup najnovejše tehnologije, da stopi v korak z drugimi svetniki oziroma politiki in pomaga starejšim kolegom z nasveti. “Ker bodo osnovna sredstva po koncu mandata ostala v lasti občine, so mi zagotovili, da ta ne bodo prehitro zastarela in se bodo lahko uporabljala dlje,” je o tem, kaj so ji svetovali strokovnjaki, povedala Majhnova.

“Vse je v skladu z zakonom”

V SDS, kjer so za tečaj Worda, Excela in Powerpointa odšteli skoraj pet tisoč evrov, za tečaje ohranjanja kulturne dediščine štirikrat po 512 evrov, 1.200 evrov pa so porabili v mesariji, niso pojasnili, koliko ljudi se je tečajev udeležilo, kakšna je bila vsebina in kdo jih je izvajal. Dejali pa so, da je vse v skladu s pravilnikom, nadzor pa izvajajo pristojne občinske ustanove skladno z zakonom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 10

  • 12:12 18. Februar 2013.

    Sami so ga sestavili v času relativne blaginje....oz. takrat, ko so vse nakupe še lahko skrili

  • 12:11 18. Februar 2013.

    In kaj nam bodo imena pomagala???

  • 12:10 18. Februar 2013.

    Sram naj jih bo in kej se jim naj zgodi....banda....če imajo višek denarja, naj ga dajo ubogim....in nehite se že …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.