Slovenija
98 ogledov

Zakaj? Ker lahko!

Občina Kranj Iztok Golob
Mestni svetniki. Na vprašanja o nenavadnih nakupih odgovarjajo, da jim to dovoljuje pravilnik.

Apple ipad 4 za 586 evrov, ovitek za 65, tipkovnico zanj za 89 in iphone 4S za 719 evrov, zraven pa izobraževanje v zvezi s tem za 400 evrov (vsi zneski brez DDV) – tako se glasi odgovor na vprašanje, katere naprave so svetniki Desusa v Kranju kupili za 2.200 evrov, o čemer smo že poročali.

“Zakaj sprašujete?”

Ko smo svetnike Zaresa vprašali, kako to, da njihova dva člana za delo v mestnem svetu potrebujeta dva ipada in prenosnik za 1.200 evrov, ter kakšno je njihovo mnenje o zneskih, do katerih so upravičeni, jih je najprej zanimalo, za kakšen namen potrebujemo te podatke in kaj nameravamo z njimi. Pojasnili so nam le, da je bila oprema kupljena v skladu s pravilnikom o sredstvih za delo svetniških skupin.

Andrejka Majhen, vodja kranjskega Desusa, nam je pojasnila, da se je na hitro odločila za nakup najnovejše tehnologije, da stopi v korak z drugimi svetniki oziroma politiki in pomaga starejšim kolegom z nasveti. “Ker bodo osnovna sredstva po koncu mandata ostala v lasti občine, so mi zagotovili, da ta ne bodo prehitro zastarela in se bodo lahko uporabljala dlje,” je o tem, kaj so ji svetovali strokovnjaki, povedala Majhnova.

“Vse je v skladu z zakonom”

V SDS, kjer so za tečaj Worda, Excela in Powerpointa odšteli skoraj pet tisoč evrov, za tečaje ohranjanja kulturne dediščine štirikrat po 512 evrov, 1.200 evrov pa so porabili v mesariji, niso pojasnili, koliko ljudi se je tečajev udeležilo, kakšna je bila vsebina in kdo jih je izvajal. Dejali pa so, da je vse v skladu s pravilnikom, nadzor pa izvajajo pristojne občinske ustanove skladno z zakonom.

Komentarjev 10
  • stela 12:12 18.februar 2013.

    Sami so ga sestavili v času relativne blaginje....oz. takrat, ko so vse nakupe še lahko skrili

  • stela 12:11 18.februar 2013.

    In kaj nam bodo imena pomagala???

  • stela 12:10 18.februar 2013.

    Sram naj jih bo in kej se jim naj zgodi....banda....če imajo višek denarja, naj ga dajo ubogim....in nehite se že izgovarjat na pravilnike, ki so bli pisani v času debelih krav....isto k un od NLB....še imena ne morm napisat tko mi je ogaben