"Zakaj se morajo gostinci ukvarjati z merilnimi črticami?"

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Obrtno-podjetniška zbornica protestira zaradi inšpekcijskih nadzorov urada za meroslovje, ki nadzira merilne črtice.
Oglej si celoten članek

"Skrajno neprimerno je, da se morajo gostinci ukvarjati še s tem, ali so kozarci, ki so jih kupili na trgu, označeni z ustreznimi oznakami ali ne," so v protestnem pismu danes zapisali na Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije. Neprimerni se jim namreč zdijo inšpekcijski pregledi urada za meroslovje, ki nadzira meroslovno ustreznost gostinskih posod. Na vseh kozarcih mora biti namreč prisotna merilna črtica, ki mora biti tudi ustrezno postavljena.

"Gostinci, združeni v sekciji za gostinstvo in turizem pri OZS, menijo, da je v teh kriznih časih, ko gostincem posel upada, tovrsten nadzor povsem neprimeren. Globe za ugotovljene nepravilnosti tudi do 417 evrov," so še zapisali v protestni izjavi in pojasnili, da gostinci večinoma točijo preko določene mere, saj so le tako gostje lahko zadovoljni in se vračajo v njihove lokale, zato je pozivanje potrošnikov k prijavi kršitev skrajno neprimerno. Pozivajo, naj se nadzorni organi bolj posvetijo, denimo preprečevanju dela na črno.

OZS v pismu še navaja, da je bilo zadnje dni med gostinci precej nejevolje, saj so predpisane globe za nepravilnosti v višini 417 evrov za pravno osebo in 208 evrov za odgovorno osebo pravne osebe.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.