Slovenija
13 ogledov

"Zakaj se morajo gostinci ukvarjati z merilnimi črticami?"

Kozarci Boules. Oblikovanje: Ingrid Ruegemer, Absolute Appetite. Žurnal24 main
Obrtno-podjetniška zbornica protestira zaradi inšpekcijskih nadzorov urada za meroslovje, ki nadzira merilne črtice.

"Skrajno neprimerno je, da se morajo gostinci ukvarjati še s tem, ali so kozarci, ki so jih kupili na trgu, označeni z ustreznimi oznakami ali ne," so v protestnem pismu danes zapisali na Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije. Neprimerni se jim namreč zdijo inšpekcijski pregledi urada za meroslovje, ki nadzira meroslovno ustreznost gostinskih posod. Na vseh kozarcih mora biti namreč prisotna merilna črtica, ki mora biti tudi ustrezno postavljena.

"Gostinci, združeni v sekciji za gostinstvo in turizem pri OZS, menijo, da je v teh kriznih časih, ko gostincem posel upada, tovrsten nadzor povsem neprimeren. Globe za ugotovljene nepravilnosti tudi do 417 evrov," so še zapisali v protestni izjavi in pojasnili, da gostinci večinoma točijo preko določene mere, saj so le tako gostje lahko zadovoljni in se vračajo v njihove lokale, zato je pozivanje potrošnikov k prijavi kršitev skrajno neprimerno. Pozivajo, naj se nadzorni organi bolj posvetijo, denimo preprečevanju dela na črno.

OZS v pismu še navaja, da je bilo zadnje dni med gostinci precej nejevolje, saj so predpisane globe za nepravilnosti v višini 417 evrov za pravno osebo in 208 evrov za odgovorno osebo pravne osebe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.