Zakon o banki bodo nadaljevali v sredo

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
DZ kljub pričakovanjem danes še ni sprejel zakona o ukrepih za krepitev stabilnosti bank. Poslanci koalicije so namreč dopolnila k osnutku zakona vložili šele tik ped današnjim nadaljevanjem seje in v opoziciji niso imeli dovolj časa, da bi jih proučili. Predsednik DZ Gregor Virant je tako sejo prekinil do srede.
Oglej si celoten članek

Zakon o ukrepih za krepitev stabilnosti bank predvideva ustanovitev posebne družbe, ki bo od bank prevzela slabe terjatve. Teh je po besedah finančnega ministra Janeza Šušteršiča v vseh slovenskih bankah za približno šest milijard evrov in vlada si želi, da bi DZ zakon sprejel čim prej.

DZ je osnutek zakona podprl v petek brez glasov opozicijskih poslancev, ki so med obravnavo opozarjali, da z ustanavljanjem slabe banke ne bi smeli hiteti. Za današnje tretje branje in dokončno potrditev zakona so napovedali vložitev dopolnil tako v opoziciji kot koaliciji.

Medtem ko so opozicijski poslanci pripravili dopolnila do ponedeljka, pa so jih koalicijski vložili šele danes. Virant je zato obravnavo zakona, s katerim se bodo bankam v zameno za obveznice s poroštvom države odvzele slabe terjatve, preložil na sredo ob 11. uri.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.