Slovenija
21 ogledov

Zakon o banki bodo nadaljevali v sredo

Državni zbor Anže Petkovšek
DZ kljub pričakovanjem danes še ni sprejel zakona o ukrepih za krepitev stabilnosti bank. Poslanci koalicije so namreč dopolnila k osnutku zakona vložili šele tik ped današnjim nadaljevanjem seje in v opoziciji niso imeli dovolj časa, da bi jih proučili. Predsednik DZ Gregor Virant je tako sejo prekinil do srede.

Zakon o ukrepih za krepitev stabilnosti bank predvideva ustanovitev posebne družbe, ki bo od bank prevzela slabe terjatve. Teh je po besedah finančnega ministra Janeza Šušteršiča v vseh slovenskih bankah za približno šest milijard evrov in vlada si želi, da bi DZ zakon sprejel čim prej.

DZ je osnutek zakona podprl v petek brez glasov opozicijskih poslancev, ki so med obravnavo opozarjali, da z ustanavljanjem slabe banke ne bi smeli hiteti. Za današnje tretje branje in dokončno potrditev zakona so napovedali vložitev dopolnil tako v opoziciji kot koaliciji.

Medtem ko so opozicijski poslanci pripravili dopolnila do ponedeljka, pa so jih koalicijski vložili šele danes. Virant je zato obravnavo zakona, s katerim se bodo bankam v zameno za obveznice s poroštvom države odvzele slabe terjatve, preložil na sredo ob 11. uri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.