Zakrožil sporni policijski zaznamek

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Afera Patria. Nenavadni kriminalistični dokument.
Oglej si celoten članek

Dokument. Več kot dva milijona evrov je Walter Wolf v začetku leta 2008 nakazal Andreju Lasbaherju, ki je s tem denarjem začel izdajati Slovenski tednik (brezplačnik, ki je pred parlamentarnimi volitvami podpiral desno politično opcijo). Lasbaher pa je o tem govoril več svojim znancem, je zapisano v policijskem zaznamku, ki smo ga prejeli včeraj; na dokumentu je podpis kriminalističnega inšpektorja Igorja Zimiča.

S policije so nam glede zaznamka sporočili, da je “bila informacija uporabljena v eni izmed faz konkretnega predkazenskega postopka, ki ga je usmerjalo državno tožilstvo; to je tudi pristojno za obveščanje javnosti o tem predkazenskem postopku”.

Naši viri opozarjajo, da je dokument sporen – v zapisniku denimo ni podatka, s kom naj bi Lasbaher o tem govoril. Poleg tega v nobeni od preiskav afere Patria niso zaslišali nobenega Lasbaherjevega znanca, ki naj bi govoril o tem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.