Slovenija
37 ogledov

Zakrožil sporni policijski zaznamek

Kriminalistični zapisek. Žurnal24 main
Afera Patria. Nenavadni kriminalistični dokument.

Dokument. Več kot dva milijona evrov je Walter Wolf v začetku leta 2008 nakazal Andreju Lasbaherju, ki je s tem denarjem začel izdajati Slovenski tednik (brezplačnik, ki je pred parlamentarnimi volitvami podpiral desno politično opcijo). Lasbaher pa je o tem govoril več svojim znancem, je zapisano v policijskem zaznamku, ki smo ga prejeli včeraj; na dokumentu je podpis kriminalističnega inšpektorja Igorja Zimiča.

S policije so nam glede zaznamka sporočili, da je “bila informacija uporabljena v eni izmed faz konkretnega predkazenskega postopka, ki ga je usmerjalo državno tožilstvo; to je tudi pristojno za obveščanje javnosti o tem predkazenskem postopku”.

Naši viri opozarjajo, da je dokument sporen – v zapisniku denimo ni podatka, s kom naj bi Lasbaher o tem govoril. Poleg tega v nobeni od preiskav afere Patria niso zaslišali nobenega Lasbaherjevega znanca, ki naj bi govoril o tem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.