Zalar glede Zelenka ostaja optimist

Foto: Žurnal24 Franci Zelenko, Tur%C4%8Dija, zapor
Primer Zelenko. "S polnim razumevanjem iščemo možno rešitev za premestitev kazni Francija Zelenka," je danes v pogovoru z ministrom za pravosodje Zalarjem dejal njegov turški kolega Sadullah Ergin.
Oglej si celoten članek

Ob robu konference pravosodnih ministrov Sveta Evrope v Turčiji je imel danes minister za pravosodje Aleš Zalar bilateralno srečanje in pogovor s turškim ministrom za pravosodje Sadullahom Erginom in njegovimi sodelavci.

Pogovor med ministroma je trajal približno eno uro. Med drugim sta govorila tudi o zadevi premestitve prevoznika Franca Zelenka, ki je že več kot tri leta zaprt v turških zaporih. Minister za pravosodje ostaja po pogovoru zmeren optimist, da bi lahko v primeru Zelenko prišlo do odločitve glede prenosa izvršitve zaporne kazni v Slovenijo.

Turški minister za pravosodje je ministru Zalarju zagotovil, da s polnim razumevanjem iščejo možno rešitev ter da naj bi bila njihova odločitev o tem, ali bi bil tak prenos izvršitve kazni dopusten in v s skladu s turško zakonodajo, sprejeta v kratkem. "O podrobnostih načina izvedbe tega postopka bo po vsej verjetnosti več znanega v naslednjem tednu ali 14 dneh, po pogovoru med predstavniki turškega ministrstva za pravosodje in slovenskega veleposlaništva v Ankari," sporočajo z ministrstva.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.