Slovenija
34 ogledov

Zalar glede Zelenka ostaja optimist

Franci Zelenko, Tur%C4%8Dija, zapor Žurnal24 main
Primer Zelenko. "S polnim razumevanjem iščemo možno rešitev za premestitev kazni Francija Zelenka," je danes v pogovoru z ministrom za pravosodje Zalarjem dejal njegov turški kolega Sadullah Ergin.

Ob robu konference pravosodnih ministrov Sveta Evrope v Turčiji je imel danes minister za pravosodje Aleš Zalar bilateralno srečanje in pogovor s turškim ministrom za pravosodje Sadullahom Erginom in njegovimi sodelavci.

Pogovor med ministroma je trajal približno eno uro. Med drugim sta govorila tudi o zadevi premestitve prevoznika Franca Zelenka, ki je že več kot tri leta zaprt v turških zaporih. Minister za pravosodje ostaja po pogovoru zmeren optimist, da bi lahko v primeru Zelenko prišlo do odločitve glede prenosa izvršitve zaporne kazni v Slovenijo.

Turški minister za pravosodje je ministru Zalarju zagotovil, da s polnim razumevanjem iščejo možno rešitev ter da naj bi bila njihova odločitev o tem, ali bi bil tak prenos izvršitve kazni dopusten in v s skladu s turško zakonodajo, sprejeta v kratkem. "O podrobnostih načina izvedbe tega postopka bo po vsej verjetnosti več znanega v naslednjem tednu ali 14 dneh, po pogovoru med predstavniki turškega ministrstva za pravosodje in slovenskega veleposlaništva v Ankari," sporočajo z ministrstva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.