Žalec: Dva zaposlena v ZD izdajala lažna potrdila o cepljenju

Foto: Epa
Foto: Epa
V Zdravstvenem domu (ZD) Žalec sta dva zaposlena izdajala lažna cepilna potrdila.
Oglej si celoten članek

V Zdravstvenem domu Žalec so zaznali nepravilnost pri vnosu podatkov o cepljenju v elektronski register cepljenih oseb. Direktorica doma Hana Šuster Erjavec je o tem seznanila strokovnega vodjo, ki je takoj izvedel izredni interni strokovni nadzor. Pri nadzoru je bil potrjen sum hujše kršitve delovnih obveznosti pri dveh zaposlenih sodelavcih s področja zdravstvene nege. 

Obema je ZD Žalec izdal sklep o odstranitvi z delovnega mesta, hkrati pa zoper njiju poteka postopek skladno z delovno pravno zakonodajo. Prav tako je bila podana kazensko ovadba na celjsko policijo, o ugotovitvah internega nadzora pa je ZD Žalec obvestil tudi ministrstvo za zdravje in Nacionalni inštitut za javno zdravje, so še zapisali v ZD Žalec.

Zdravje Zadnji podatki: Drvimo proti katastrofi

Medtem pa celjski kriminalisti sektorja v okviru predkazenskega postopka intenzivno preverjajo dejstva in okoliščine v zvezi z obstojem razlogov za sum storitve več kaznivih dejanj s področja gospodarske kriminalitete. Glede na trenutno fazo predkazenskega postopka ter glede na interes preiskave podatkov o konkretnih osebah in osredotočenem sumu kaznivega dejanja celjska policija še ne more posredovati. O ugotovitvah bodo obveščali pristojno državno tožilstvo, so še pojasnili na PU Celje.

O zadevi je danes poročal časnik Delo. 

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 9

  • 15:10 20. Oktober 2021.

    To sta dva zaposlena sodelavca s področja zdravstvene nege, ker če bi bili to zdravniki, ne bi izdali sklepa o …

  • 15:07 20. Oktober 2021.

    Torej je število zares cepljenih mnogo, mnogo manjše. Ker takih podeljevalcev potrdil o cepljenju je v SLO kar veliko. Pri …

  • 14:37 20. Oktober 2021.

    Žalec: Dva zaposlena v ZD izdajal lažna potrdila o cepljenju........vrh ledene gore . Vse skupaj se je začelo z nakupom …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.