Slovenija
1857 ogledov

Žalec: Dva zaposlena v ZD izdajala lažna potrdila o cepljenju

Cepljenje v Sloveniji Epa
V Zdravstvenem domu (ZD) Žalec sta dva zaposlena izdajala lažna cepilna potrdila.

V Zdravstvenem domu Žalec so zaznali nepravilnost pri vnosu podatkov o cepljenju v elektronski register cepljenih oseb. Direktorica doma Hana Šuster Erjavec je o tem seznanila strokovnega vodjo, ki je takoj izvedel izredni interni strokovni nadzor. Pri nadzoru je bil potrjen sum hujše kršitve delovnih obveznosti pri dveh zaposlenih sodelavcih s področja zdravstvene nege. 

Obema je ZD Žalec izdal sklep o odstranitvi z delovnega mesta, hkrati pa zoper njiju poteka postopek skladno z delovno pravno zakonodajo. Prav tako je bila podana kazensko ovadba na celjsko policijo, o ugotovitvah internega nadzora pa je ZD Žalec obvestil tudi ministrstvo za zdravje in Nacionalni inštitut za javno zdravje, so še zapisali v ZD Žalec.

Covid-19 Zdravje Zadnji podatki: Drvimo proti katastrofi

Medtem pa celjski kriminalisti sektorja v okviru predkazenskega postopka intenzivno preverjajo dejstva in okoliščine v zvezi z obstojem razlogov za sum storitve več kaznivih dejanj s področja gospodarske kriminalitete. Glede na trenutno fazo predkazenskega postopka ter glede na interes preiskave podatkov o konkretnih osebah in osredotočenem sumu kaznivega dejanja celjska policija še ne more posredovati. O ugotovitvah bodo obveščali pristojno državno tožilstvo, so še pojasnili na PU Celje.

O zadevi je danes poročal časnik Delo. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 9
  • Toni 15:10 20.oktober 2021.

    To sta dva zaposlena sodelavca s področja zdravstvene nege, ker če bi bili to zdravniki, ne bi izdali sklepa o odstranitvi z delovnega mesta in zoper zdravnike načeloma ne poteka postopek skladno z delovno pravno zakonodajo.

  • bi_ba 15:07 20.oktober 2021.

    Torej je število zares cepljenih mnogo, mnogo manjše. Ker takih podeljevalcev potrdil o cepljenju je v SLO kar veliko. Pri enih je cena 200 €. In posel še vedno cveti in tudi še bo.

  • Avatar Leon
    Leon 14:37 20.oktober 2021.

    Žalec: Dva zaposlena v ZD izdajal lažna potrdila o cepljenju........vrh ledene gore . Vse skupaj se je začelo z nakupom mask in respiratorjev !