Zaman čakali pojasnila

Foto: Nino Verdnik
Foto: Nino Verdnik
Konstruktor. Direktor se ni pojavil pred stavkajočimi delavci, ker "pridobiva" denar.
Oglej si celoten članek

"Novi direktor je na poti v Ljubljano, kjer bo poskušal pridobiti denar za poplačilo delavcev," je danes zjutraj stavkajočim delavcem mariborskega gradbenega podjetja Konstruktor VGR dejal sindikalni predstavnik Mladen Kutnjak. Delavci so se danes zbrali, ker so pričakovali pojasnilo direktorja Sama Majcenoviča, zakaj kljub njegovim obljubam v petek ni bila izplačana vsaj ena zaostala plača.

Agonija še dva tedna
Majcenovič naj bi intenzivno delal tudi na dopolnitvi predloga za uvedbo postopka prisilne poravnave. Kot skrajni rok za dopolnitev je prejšnji direktor Marko Plečko navajal 2. avgust, a po navedbah, ki jih je od novega vodstva dobil Kutnjak, naj bi imeli čas za to še do konca tega tedna, okoli 15. avgusta pa bi se lahko zadeva zaključila.

"To je informacija, ki sem jo dobil od novega direktorja. Na nas vseh je, ali verjamemo ali ne. Mislim pa, da nihče več ne verjame," je delavcem, ki medtem stavkajo dalje, dejal Kutnjak. Vnovič se bodo pred sedežem podjetja zbrali v petek.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.