Slovenija
15 ogledov

Zaman čakali pojasnila

konstruktor, delavci in vodstvo Nino Verdnik
Konstruktor. Direktor se ni pojavil pred stavkajočimi delavci, ker "pridobiva" denar.

"Novi direktor je na poti v Ljubljano, kjer bo poskušal pridobiti denar za poplačilo delavcev," je danes zjutraj stavkajočim delavcem mariborskega gradbenega podjetja Konstruktor VGR dejal sindikalni predstavnik Mladen Kutnjak. Delavci so se danes zbrali, ker so pričakovali pojasnilo direktorja Sama Majcenoviča, zakaj kljub njegovim obljubam v petek ni bila izplačana vsaj ena zaostala plača.

Agonija še dva tedna
Majcenovič naj bi intenzivno delal tudi na dopolnitvi predloga za uvedbo postopka prisilne poravnave. Kot skrajni rok za dopolnitev je prejšnji direktor Marko Plečko navajal 2. avgust, a po navedbah, ki jih je od novega vodstva dobil Kutnjak, naj bi imeli čas za to še do konca tega tedna, okoli 15. avgusta pa bi se lahko zadeva zaključila.

"To je informacija, ki sem jo dobil od novega direktorja. Na nas vseh je, ali verjamemo ali ne. Mislim pa, da nihče več ne verjame," je delavcem, ki medtem stavkajo dalje, dejal Kutnjak. Vnovič se bodo pred sedežem podjetja zbrali v petek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.