Zamik izplačila regresa stopil v veljavo

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
V uradnem listu je bil v petek objavljen zakon o dopolnitvah zakona o dodatnih interventnih ukrepih za leto 2012, ki ga je državni zbor sprejel 17. aprila.
Oglej si celoten članek

Interventni zakon je začel veljati v soboto, uveljavitev pa se je zamaknila, ker sta policijska sindikata vložila zahtevo za zbiranje podpisov volivcev v podporo zahtevi za razpis referenduma.

Predstavniki Sindikata policistov Slovenije in Policijskega sindikata Slovenije so podpise za začetek referendumskega postopka o dopolnitvah zakona o dodatnih interventnih ukrepih za leto 2012 vložili v državni zbor 20. aprila. Pobudniki zahteve so zbrali nekaj manj kot 3.400 podpisov od potrebnih 40 tisoč. Referenduma tako ni bilo.

Zamik izplačila regresa

Dopolnitve zakona predvidevajo zamik izplačila regresa v javnem sektorju za en mesec, in sicer z maja na junij. Regres v podjetjih, ki so v več kot četrtinski lasti države, pa do nadaljnjega ne bo smel preseči minimalne plače oziroma 763 evrov bruto ali 584 evrov neto, vse dokler gospodarska rast v tekočem letu ne bo presegla 2,5 odstotka.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 08:47 12. Junij 2012.

    Jaz bi tudi tako posloval: ko bi šlo dobro bi delili nagrade, ko bi šlo slabo bi zaprosili za več …

  • 17:16 11. Junij 2012.

    Kako lahko uprava NLB d.d. izplača regres, če nima denarja za preživetje???? V podjetjih, ki zaidejo v težave regresa NE …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.