Slovenija
6 ogledov

Zamik izplačila regresa stopil v veljavo

Denar, evro, evri Shutterstock
V uradnem listu je bil v petek objavljen zakon o dopolnitvah zakona o dodatnih interventnih ukrepih za leto 2012, ki ga je državni zbor sprejel 17. aprila.

Interventni zakon je začel veljati v soboto, uveljavitev pa se je zamaknila, ker sta policijska sindikata vložila zahtevo za zbiranje podpisov volivcev v podporo zahtevi za razpis referenduma.

Predstavniki Sindikata policistov Slovenije in Policijskega sindikata Slovenije so podpise za začetek referendumskega postopka o dopolnitvah zakona o dodatnih interventnih ukrepih za leto 2012 vložili v državni zbor 20. aprila. Pobudniki zahteve so zbrali nekaj manj kot 3.400 podpisov od potrebnih 40 tisoč. Referenduma tako ni bilo.

Zamik izplačila regresa

Dopolnitve zakona predvidevajo zamik izplačila regresa v javnem sektorju za en mesec, in sicer z maja na junij. Regres v podjetjih, ki so v več kot četrtinski lasti države, pa do nadaljnjega ne bo smel preseči minimalne plače oziroma 763 evrov bruto ali 584 evrov neto, vse dokler gospodarska rast v tekočem letu ne bo presegla 2,5 odstotka.

Komentarjev 2
  • boskre 08:47 12.junij 2012.

    Jaz bi tudi tako posloval: ko bi šlo dobro bi delili nagrade, ko bi šlo slabo bi zaprosili za več denarja, t.i. dokapitalizacijo. Tak način mi malo smrdi po Grčiji ?!?

  • Oxxo 17:16 11.junij 2012.

    Kako lahko uprava NLB d.d. izplača regres, če nima denarja za preživetje???? V podjetjih, ki zaidejo v težave regresa NE izplačajo.Davkoplačevalci, tudi tisti, ki navkljub zaposlitvi besede regres "ne poznajo" pa preko vsake vlade, desne ali leve polnimo malho ...prikaži več brez dna NLB d.d.... in nikjer ni videti konca....