Zanašanje na dober namen

Foto: Žurnal24 Za hipoteko na zemljišču skladovega bloka je JSS MOL izvedel šele od nas. (Foto:
Sklad. Etažna lastnina neurejena, ker niso imeli dokumentov.
Oglej si celoten članek

Ljubljana. "Hvala za vaše obvestilo, saj pri nas žal ne zmoremo preverjati, kaj se dogaja na vseh parcelah, na katerih stojijo naši objekti," je na vprašanje, ali vedo za hipoteko Gradisa skupine G na zemljišču, na katerem stoji blok stanovanjskega sklada, odgovorila Jožka Hegler, direktorica Javnega stanovanjskega sklada Mestne občine Ljubljana (JSS MOL).

Kot smo pisali včeraj, je Gradis skupina G za kredit v višini treh milijonov evrov namreč zastavila tudi parcelo v Novih Jaršah, na kateri na Kvedrovi cesti 17 stoji blok v lasti JSS MOL.

Heglerjeva je pojasnila, da je bil to nekoč samski dom, ki ga je kmalu po osamosvojitvi odkupila občina Ljubljana Moste - Polje in ga preuredila v stanovanja. Ob ustanovitvi MOL pa, kot je povedala, z nekdanjih občin niso dobili vseh dokumentov, temveč le najemne pogodbe. "Leta 2006, ko smo začeli energetsko prenovo tega objekta, smo želeli tudi vzpostaviti etažno lastnino in to vpisati v zemljiško knjigo. Žal nam ni uspelo pridobiti nobenih originalnih listin," je pojasnila Heglerjeva. Zdaj bodo poskušali pridobiti nadomestne listine.

Če Gradis skupina G leta 2007 najetega kredita, zavarovanega  tudi z nepremičnino v lasti JSS MOL, ne bi odplačevala in bi banka poskušala zaseči zemljišče, bi ugovarjali na podlagi "dobroverne posesti in kopij dokumentov", je dodala Heglerjeva.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.