Slovenija
8 ogledov

Zanašanje na dober namen

Za hipoteko na zemljišču skladovega bloka je JSS MOL izvedel šele od nas. (Foto: Žurnal24 main
Sklad. Etažna lastnina neurejena, ker niso imeli dokumentov.

Ljubljana. "Hvala za vaše obvestilo, saj pri nas žal ne zmoremo preverjati, kaj se dogaja na vseh parcelah, na katerih stojijo naši objekti," je na vprašanje, ali vedo za hipoteko Gradisa skupine G na zemljišču, na katerem stoji blok stanovanjskega sklada, odgovorila Jožka Hegler, direktorica Javnega stanovanjskega sklada Mestne občine Ljubljana (JSS MOL).

Kot smo pisali včeraj, je Gradis skupina G za kredit v višini treh milijonov evrov namreč zastavila tudi parcelo v Novih Jaršah, na kateri na Kvedrovi cesti 17 stoji blok v lasti JSS MOL.

Heglerjeva je pojasnila, da je bil to nekoč samski dom, ki ga je kmalu po osamosvojitvi odkupila občina Ljubljana Moste - Polje in ga preuredila v stanovanja. Ob ustanovitvi MOL pa, kot je povedala, z nekdanjih občin niso dobili vseh dokumentov, temveč le najemne pogodbe. "Leta 2006, ko smo začeli energetsko prenovo tega objekta, smo želeli tudi vzpostaviti etažno lastnino in to vpisati v zemljiško knjigo. Žal nam ni uspelo pridobiti nobenih originalnih listin," je pojasnila Heglerjeva. Zdaj bodo poskušali pridobiti nadomestne listine.

Če Gradis skupina G leta 2007 najetega kredita, zavarovanega  tudi z nepremičnino v lasti JSS MOL, ne bi odplačevala in bi banka poskušala zaseči zemljišče, bi ugovarjali na podlagi "dobroverne posesti in kopij dokumentov", je dodala Heglerjeva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.