Zanemarjena postaja

Foto: Žurnal24 Avtobusna postaja Maribor trenutno ni najlepše ogledalo našega mesta, česar se v
Nedelujoče tekoče stopnice in uničeni prazni lokali v podhodu.
Oglej si celoten članek

 

Res tarča vandalov?

Tekoče stopnice. Te so že dlje v okvari, ustavljene naj bi bile zaradi vandalizma. “Vsekakor gre za enega od prioritetnih in finančno zahtevnejših ciljev investicijskega vzdrževanja,” pravi Čebohin.

Na glavni avtobusni postaji v Mariboru, skozi katero se vsak dan sprehodi slabih deset tisoč ljudi, že dlje ne delujejo tekoče stopnice, v podhodu pa samevajo prazni in uničeni lokali, kar v Veolii sicer zanikajo. “Trenutno v podhodu ni nobene razbite izložbe, so pa številni lokali prazni, a je dejavnost v njih odvisna od lastnikov in najemnikov lokalov,” pravi Dean Čebohin, vodja operative v Veolii Transport Štajerska, ki upravlja postajo.

Sredstva so omejena
Za stvari, ki bi lahko dajale vtis zanemarjenosti, kot so koši za smeti, čistoča steklenih površin in delovanje javne

Foto: Žurnal24

razsvetljave, je poskrbljeno na dnevni ravni. Zavedamo pa se, da vse stvari niso v stanju, v kakršnem bi morale biti, a so sredstva za investicije in vzdrževanje omejena,” pojasnjuje Čebohin. V Veolii priznavajo tudi, da se na klopeh zadržujejo brezdomci. “Avtobusna postaja je javna površina in nimamo pooblastil, da bi jim lahko prepovedali zadrževanje na klopeh,” razlaga Čebohin, a dodaja, da so vsak dan na obhodu policijske patrulje, ki vzdržujejo javni red in mir.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.