Slovenija
29 ogledov

Zanemarjena postaja

Avtobusna postaja Maribor trenutno ni najlepše ogledalo našega mesta, česar se v Žurnal24 main
Nedelujoče tekoče stopnice in uničeni prazni lokali v podhodu.

 

Res tarča vandalov?

Tekoče stopnice. Te so že dlje v okvari, ustavljene naj bi bile zaradi vandalizma. “Vsekakor gre za enega od prioritetnih in finančno zahtevnejših ciljev investicijskega vzdrževanja,” pravi Čebohin.

Na glavni avtobusni postaji v Mariboru, skozi katero se vsak dan sprehodi slabih deset tisoč ljudi, že dlje ne delujejo tekoče stopnice, v podhodu pa samevajo prazni in uničeni lokali, kar v Veolii sicer zanikajo. “Trenutno v podhodu ni nobene razbite izložbe, so pa številni lokali prazni, a je dejavnost v njih odvisna od lastnikov in najemnikov lokalov,” pravi Dean Čebohin, vodja operative v Veolii Transport Štajerska, ki upravlja postajo.

Sredstva so omejena
Za stvari, ki bi lahko dajale vtis zanemarjenosti, kot so koši za smeti, čistoča steklenih površin in delovanje javne

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

razsvetljave, je poskrbljeno na dnevni ravni. Zavedamo pa se, da vse stvari niso v stanju, v kakršnem bi morale biti, a so sredstva za investicije in vzdrževanje omejena,” pojasnjuje Čebohin. V Veolii priznavajo tudi, da se na klopeh zadržujejo brezdomci. “Avtobusna postaja je javna površina in nimamo pooblastil, da bi jim lahko prepovedali zadrževanje na klopeh,” razlaga Čebohin, a dodaja, da so vsak dan na obhodu policijske patrulje, ki vzdržujejo javni red in mir.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.