Zaokrožili ponarejeni po sto evrov

Foto: EPA
Foto: EPA
Celjski kriminalisti prijeli dva moška, ki sta v obtok spravila večje število ponarejenih bankovcev po sto evrov.
Oglej si celoten članek

Celjski kriminalisti so v sodelovanju s policisti policijskih postaj na območju PU Celje in Ljubljana v februarju in marcu 2016 obravnavali večje število kaznivih dejanj ponarejanja denarja.

"Takrat še neznane osebe so namreč na območju celotne Slovenije v obtok spravile večje število ponarejenih bankovcev za sto evrov," je pojasnila Milena Tribulin. "S  takojšnim pristopom in temeljitim delom na terenu so kriminalisti in policisti v začetku marca, na območju PU Ljubljana prijeli dva osumljenca, moškega starega 60 let in žensko staro 53 let."

Eden je v priporu

Osumljenima so po navedbah PU Celje zaradi utemeljenih razlogov suma storitve kaznivega dejanja ponarejanja denarja odvzeli prostost, opravili hišne  preiskave in izvedli ostala kriminalistično  tehnična opravila ter osumljena s kazensko ovadbo privedli pred preiskovalnega sodnika.

Zoper 60-letnega osumljenca je bil odrejen pripor, oba pa so kazensko ovadili.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 18:37 10. Marec 2016.

    I.H., bankovci so zakrožili in ne zaokrožili.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.