Zapora Parmove ceste do konca novembra

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Del Parmove bo zaprt do konca novembra.
Oglej si celoten članek

Zaradi nadaljevanja celovite prenove bo do predvidoma 30. novembra 2019 za ves promet zaprta Parmova ulica na odseku med Smoletovo ulico in ulico Bežigrad, so sporočili z Mestne občine Ljubljana (MOL). 

Foto: MOL

V okviru celovite prenove Parmove ulice bodo uredili cestišče, pločnik in kolesarsko stezo ter obnovili vso infrastrukturo. Kolesarska steza bo po prenovi potekala brez dvigov in spustov, na odseku od ulice Bežigrad do Kurilniške ulice bodo uredili parkirne prostore z zelenimi otoki, načrtujemo pa tudi ukrepe za umirjanje prometa.

Križišče Parmove ulice in ulice Bežigrad bo po prenovi semaforizirano.

Vrednost investicije je slabih 3,6 milijona evrov (brez DDV). Večino sredstev smo zagotovili v proračunu MOL, skoraj 380.000 evrov smo prejeli iz kohezijskih sredstev (85% sofinanciranja) in iz državnega proračuna (15% sofinanciranih sredstev).

Izvajalec del je Kostak, komunalno in gradbeno podjetje d.d.

Islamski kulturni center z džamijo v Ljubljani je pretekli teden dobil uporabno dovoljenje. Muslimani v Sloveniji bodo tako po petih desetletjih kmalu lahko začeli uporabljati osrednji verski objekt. Trentuno so še v fazi nabave opreme, molitve v džamiji pa bodo najverjetneje začeli izvajati po novem letu.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 17:07 23. September 2019.

    Če gredo,glave padajo.

  • 13:49 23. September 2019.

    Vse lepo in prav koliko ljudi lahko pa gre v Rimokatoliško cerkev v Iranu Iraku Istanbulu in podobnih državah?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.