Slovenija
1069 ogledov

Zapora Parmove ceste do konca novembra

Delo na cesti Shutterstock
Del Parmove bo zaprt do konca novembra.

Zaradi nadaljevanja celovite prenove bo do predvidoma 30. novembra 2019 za ves promet zaprta Parmova ulica na odseku med Smoletovo ulico in ulico Bežigrad, so sporočili z Mestne občine Ljubljana (MOL). 

 | Avtor: MOL MOL

V okviru celovite prenove Parmove ulice bodo uredili cestišče, pločnik in kolesarsko stezo ter obnovili vso infrastrukturo. Kolesarska steza bo po prenovi potekala brez dvigov in spustov, na odseku od ulice Bežigrad do Kurilniške ulice bodo uredili parkirne prostore z zelenimi otoki, načrtujemo pa tudi ukrepe za umirjanje prometa.

Križišče Parmove ulice in ulice Bežigrad bo po prenovi semaforizirano.

Vrednost investicije je slabih 3,6 milijona evrov (brez DDV). Večino sredstev smo zagotovili v proračunu MOL, skoraj 380.000 evrov smo prejeli iz kohezijskih sredstev (85% sofinanciranja) in iz državnega proračuna (15% sofinanciranih sredstev).

Izvajalec del je Kostak, komunalno in gradbeno podjetje d.d.

Islamski kulturni center z džamijo v Ljubljani je pretekli teden dobil uporabno dovoljenje. Muslimani v Sloveniji bodo tako po petih desetletjih kmalu lahko začeli uporabljati osrednji verski objekt. Trentuno so še v fazi nabave opreme, molitve v džamiji pa bodo najverjetneje začeli izvajati po novem letu.

 

Komentarjev 4