Zapornic poleti ne bo

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Če se bo več kot 75 odstotkov stanovalcev v ljubljanski soseski BS3 odločilo za zapornice, ki preprečujejo dovoz do blokov, jih bodo jeseni spet namestili, pravijo v LPT.
Oglej si celoten članek

Javno podjetje Ljubljanska parkirišča in tržnice (LPT) je konec junija po dobrem letu odstranilo zapornice, ker je odstopil koordinacijski odbor za parkiranje v BS3, ki je bil pobudnik ureditve z zapornicami, je pojasnil Samo Lozej, direktor LPT.

Ali jih bodo namestili nazaj, za zdaj ne more napovedati. O tem se bodo z Mestno občino Ljubljana (MOL) odločili jeseni, ko bodo videli, ali je večina stanovalcev za to. Naloga predstavnikov nadzornih svetov v blokih bo, da bodo zbrali več kot 75-odstotno soglasje.

Poleg tega bodo počakali tudi na odločitev sodišča glede pritožbe LPT. Ljubljansko okrajno sodišče je namreč odločilo, da je javno podjetje motilo stanovalca v BS3 Igorja Ljubina in Jelko Matulić, ki sta LPT tožila, ko jima je izklopilo delovanje elektronskih kartic, s katerima je mogoče odpreti zapornice.

V javnem podjetju so pojasnili, da so to storili zato, ker nista spoštovala pravil. Spomnimo še, da je koordinacijski odbor odstopil zaradi neenotnosti v soseski glede sistema zapornic.

Stanovalci so morali prvo leto za postavitev in delovanje zapornic plačati sto evrov na leto. Letos bi morali plačati 60 evrov, vendar jim LPT še ni poslal položnic. Če se bodo odločili, da zapornic ne želijo več, bodo morali vseeno plačati stroške, ki so jih v LPT imeli s postavitvijo sistema, so še dodali v javnem podjetju.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 10:35 25. Julij 2012.

    amo je treba nekaj vedet, če bi se že v štartu šlo na 75% podporo stanovalcev niti ne bi bilo …

  • 09:56 25. Julij 2012.

    tadva bednika vn vrst pa nardit red u naselju,ker tko k je blo prej je blo katastrofa.<br />da se parkira …

  • 07:16 25. Julij 2012.

    pa ti si na glavo pou..kaku boš nekoga kr izgnal?? če je njegovo stanovanje hehe... mal preveč razmišlaš z tistim …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.