Slovenija
16 ogledov

Zapornic poleti ne bo

Zapornice BS 3 Anže Petkovšek
Če se bo več kot 75 odstotkov stanovalcev v ljubljanski soseski BS3 odločilo za zapornice, ki preprečujejo dovoz do blokov, jih bodo jeseni spet namestili, pravijo v LPT.

Javno podjetje Ljubljanska parkirišča in tržnice (LPT) je konec junija po dobrem letu odstranilo zapornice, ker je odstopil koordinacijski odbor za parkiranje v BS3, ki je bil pobudnik ureditve z zapornicami, je pojasnil Samo Lozej, direktor LPT.

Ali jih bodo namestili nazaj, za zdaj ne more napovedati. O tem se bodo z Mestno občino Ljubljana (MOL) odločili jeseni, ko bodo videli, ali je večina stanovalcev za to. Naloga predstavnikov nadzornih svetov v blokih bo, da bodo zbrali več kot 75-odstotno soglasje.

Poleg tega bodo počakali tudi na odločitev sodišča glede pritožbe LPT. Ljubljansko okrajno sodišče je namreč odločilo, da je javno podjetje motilo stanovalca v BS3 Igorja Ljubina in Jelko Matulić, ki sta LPT tožila, ko jima je izklopilo delovanje elektronskih kartic, s katerima je mogoče odpreti zapornice.

V javnem podjetju so pojasnili, da so to storili zato, ker nista spoštovala pravil. Spomnimo še, da je koordinacijski odbor odstopil zaradi neenotnosti v soseski glede sistema zapornic.

Stanovalci so morali prvo leto za postavitev in delovanje zapornic plačati sto evrov na leto. Letos bi morali plačati 60 evrov, vendar jim LPT še ni poslal položnic. Če se bodo odločili, da zapornic ne želijo več, bodo morali vseeno plačati stroške, ki so jih v LPT imeli s postavitvijo sistema, so še dodali v javnem podjetju.

Komentarjev 4
  • anonimnez 10:35 25.julij 2012.

    amo je treba nekaj vedet, če bi se že v štartu šlo na 75% podporo stanovalcev niti ne bi bilo revolta, ker pa so to sproducirali samooklicani predstavnik zbrani v KO se je normaln folk pobunil. Aja še to, kar ...prikaži več piše v članku, da bodo morali stanovalci vseeno plačati. Po zakonodaji (OZ) ti nihče ne more zaračunati ničesar kar ti nisi naročil. Se pravi, če stanovalci tega niso naročili, potem jim tega ni treba plačati. Plačajo naj tisti, ki so naročili. Pa še to se jetreba zavedati, da so te zapornice postavljene na zasebni lastnini in ne na zemljiščih v lasti MOL.

  • vico 09:56 25.julij 2012.

    tadva bednika vn vrst pa nardit red u naselju,ker tko k je blo prej je blo katastrofa.da se parkira na otroskih igralih je svinjsko sam tako pac razmislajo pescica ljudi ki nimajo vesti.

  • maddog 07:16 25.julij 2012.

    pa ti si na glavo pou..kaku boš nekoga kr izgnal?? če je njegovo stanovanje hehe... mal preveč razmišlaš z tistim delom možganov k ti ne dela