Zaposleni: Direktorica je neustrezna

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Zaposleni v Bolnišnici za ginekologijo in porodništvo Kranj zahtevajo zamenjavo v. d. direktorice Polone Podnar.
Oglej si celoten članek

Zaposleni v Bolnišnici za ginekologijo in porodništvo Kranj so na zboru delavcev minuli teden po poročanju Dela ocenili, da je svet zavoda "postavil za v. d. direktorico osebo, ki ne izpolnjuje niti strokovnih niti zakonskih meril". Zato naj bi na seji sveta zavoda predlagali zamenjavo v. d. direktorice ter tudi razrešitev predsednice sveta. Zaposleni so se izrekli tudi proti pripojitvi porodnišnice k Splošni bolnišnici Jesenice.

Predsednica sveta zavoda Alenka Bradač seje sveta še ni sklicala, saj se želijo najprej sestati s predstavniki ministrstva. To se mora, kot je dejala za STA, namreč aktivno vključiti v dogajanje, ne glede na to, ali bo zavod ostal samostojen ali ga bodo priključili k jeseniški bolnišnici. Po njenih besedah je treba najprej rešiti finančno situacijo. Plače za april so sicer izplačali, zapleti pa so pri izplačilu nadur, ker ni dovolj likvidnostnih sredstev, bo prav tako težava pri izplačilu regresa.

Dokler teh težav ne rešijo, je sejo sveta nesmiselno sklicevati, je dejala Bradačeva. Po njenih besedah je bil zbor delavcev tudi sklican nezakonito, poleg tega pa se neprestano širijo neresnične govorice, da namerava ministrstvo zavod zapreti.

Odnosi med zaposlenimi v kranjski porodnišnici so sicer že nekaj časa skrhani. Prejšnja direktorica Andreja Cerkvenik Škafar je sredi aprila protestno odstopila. Tedaj je pojasnila, da so se nanjo vršili pritiski in grožnje, ko je opozarjala na sistemske težave v zdravstvu. Meni, da združevanje uprav bolnišnic v tem času ne bo prineslo nobene dobrobiti, temveč je treba najprej poskrbeti za korektno financiranje programov, kadre in prostore.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.