Zaposleni se bojijo razprodaje

Foto: Žurnal24 Zaposleni v Termah Maribor od Stanislava Valanta zahtevajo odgovore. Ta pomirja,
Prodaja Term Maribor. Delavci zaskrbljeni. Sindikat želi odgovore NFD Holdinga.
Oglej si celoten članek

“Delavce nas skrbi. Od nadaljnje usode Term Maribor je odvisnih 300 družin,” je po včerajšnji izredni seji sveta delavcev za Žurnal24 pojasnil Kristijan Lasbaher, hišni sindikalist v omenjenem mariborskem turističnem podjetju.

Zaskrbljeni zaradi govoric
Po novici, da Alenka Iskra, večletna predsednica uprave družbe, zapušča podjetje tako rekoč z danes na jutri, v sindikatu le ugibajo, da je to najverjetneje zaradi tujih kupcev družbe. “Stanislav Valant, lastnik NFD Holdinga, nam je obljubil, da nas bo sproti seznanjal s tem, kako poteka prodaja. Pa je očitno že pred nekaj časa obljubo požrl,” je dejal sindikalist in dodal, da zaposlene skrbi za prihodnost, saj so po Mariboru vedno glasnejše govorice, da naj bi novi ruski lastnik obdržal samo hotele, preostalo premoženje term pa razprodal.

“Nismo mogli dopustiti”
Valant pa je za Žurnal24 poudaril, da se zaposlenim ni treba bati za službe. Glede menjave vodstva in govoric, da naj bi želel novi potencialni kupec na nedavnem nadzornem svetu že imenovati “svojega človeka”, neuradno naj bi šlo za Mariborčana Andreja Rakoviča, nekdaj zaposlenega v Termah Maribor. Valant je ob tem dodal: “Tega nadzorni svet ni mogel dopustiti. Ko bo novi kupec plačal kupnino, bo lahko imel svojo upravo,” je pojasnil prvi mož NFD Holdinga, ki je večinski lastnik Term Maribor.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.