Slovenija
22 ogledov

Zaposleni se bojijo razprodaje

Zaposleni v Termah Maribor od Stanislava Valanta zahtevajo odgovore. Ta pomirja, Žurnal24 main
Prodaja Term Maribor. Delavci zaskrbljeni. Sindikat želi odgovore NFD Holdinga.

“Delavce nas skrbi. Od nadaljnje usode Term Maribor je odvisnih 300 družin,” je po včerajšnji izredni seji sveta delavcev za Žurnal24 pojasnil Kristijan Lasbaher, hišni sindikalist v omenjenem mariborskem turističnem podjetju.

Zaskrbljeni zaradi govoric
Po novici, da Alenka Iskra, večletna predsednica uprave družbe, zapušča podjetje tako rekoč z danes na jutri, v sindikatu le ugibajo, da je to najverjetneje zaradi tujih kupcev družbe. “Stanislav Valant, lastnik NFD Holdinga, nam je obljubil, da nas bo sproti seznanjal s tem, kako poteka prodaja. Pa je očitno že pred nekaj časa obljubo požrl,” je dejal sindikalist in dodal, da zaposlene skrbi za prihodnost, saj so po Mariboru vedno glasnejše govorice, da naj bi novi ruski lastnik obdržal samo hotele, preostalo premoženje term pa razprodal.

“Nismo mogli dopustiti”
Valant pa je za Žurnal24 poudaril, da se zaposlenim ni treba bati za službe. Glede menjave vodstva in govoric, da naj bi želel novi potencialni kupec na nedavnem nadzornem svetu že imenovati “svojega človeka”, neuradno naj bi šlo za Mariborčana Andreja Rakoviča, nekdaj zaposlenega v Termah Maribor. Valant je ob tem dodal: “Tega nadzorni svet ni mogel dopustiti. Ko bo novi kupec plačal kupnino, bo lahko imel svojo upravo,” je pojasnil prvi mož NFD Holdinga, ki je večinski lastnik Term Maribor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.