Zaprt še en oddelek UKC Lj

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
V ljubljanskem kliničnem centru so zaradi večjega števila bolnikov z akutno črevesno okužbo do nadaljnjega obiski v celotnem UKC omejeni na dve zdravi osebi na bolnika. Poleg oddelka za žilne bolezni so dodatno zaprli še klinični oddelek za endokrinologijo, diabetes in presnovne bolezni.
Oglej si celoten članek

Omenjena dva oddelka zapirajo zaradi pojava večjega števila bolnikov z akutno črevesno okužbo na njihovem oddelku, so sporočili iz UKC Ljubljana. Prav tako bodo te dni odpustili vse bolnike, ki ne potrebujejo akutne bolnišnične obravnave.

"Do čimprejšnje in uspešne zajezitve epidemije je do nadaljnjega potrebno strogo upoštevanje o prepovedi sprejemov, saj bomo le na ta način uspeli epidemijo omejiti v doglednem času," je ob tem dejala Tatjana Mrvič, dr. med., svetovalka Službe za preprečevanje in obvladovanje bolnišničnih okužb.

Zato so v omenjeni službi omejili obiske v celotnem UKC Ljubljana, in sicer na dve zdravi osebi na bolnika. Na KO oddelku za hematologijo, kjer se zdravijo bolniki z imunsko oslabljenim sistemom, je dovoljen obisk samo eni zdravi osebi na pacienta.

O preklicu prepovedi obiskov vas bomo obvestili.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.